Ventilatie Genk

De hoge normen van bouwen & verbouwen zorgen voor een luchtdichtheid van de gebouwen, hierdoor moeten de gebouwen regelmatig verlucht worden. Wanneer een gebouw verlucht word met open ramen en deuren kunnen stoffen, onaangename geuren, insecten enz. binnendringen + het verlies van warmte in de winter ! Wanneer een gebouw gefilterd word door een ventilatie systeem word het gebouw permanent en gecontroleerd geventileerd kunnen deze oorzaken grotendeels beperkt worden.

Welke systemen zijn er ?

Systeem A

Dit is volledig natuurlijk geventileerd ( word zelden gebruikt)

Systeem B 

Met dit systeem word er door een ventilator lucht in het gebouw geblazen en treed de lucht weg via afvoer roosters, bv roosters in het raam

Systeem C

Met dit systeem word er door een ventilator lucht in het gebouw gezogen, de lucht komt dan binnen via toevoer roosters, bv in het raam Systeem D Met dit systeem word de lucht binnen geblazen via ventielen en ook afgezogen via ventielen. Dit systeem is het best gecontroleerd en gefilterd !

Systeem D

Dit is het zelfde als systeem D maar deze heeft een warmte recuperatie de warmte van de afgezogen lucht word opgenomen en uitgeblazen via de uitgaande lucht

Ventilatie onderhoud Genk en omstreken

Ventilatie systemen moeten periodiek gereinigd worden om ziektes te voorkomen en een goede werking te blijven houden.

Wat word er gereinigd en wanneer ?

 • De ventielen:
  Deze worden jaarlijks gereinigd
 • De filters:
  Deze moeten afhankelijk van het seizoen gereinigd worden en om het jaar vervangen worden.
 • De motor:
  Deze moet om de 3 jaar gereinigd worden en gecontroleerd worden.
 • De kanalen:
  Deze moeten om de 5 jaar volledig gereinigd worden Is uw installatie toe aan een onderhoud?

Op zoek naar een vakman om uw ventilatie onder handen te nemen? Is uw ventilatie installatie aan onderhoud toe? Reken op JB Elektro in Genk.

Vraag een onderhoud aan

Heeft u vragen of interesse in een vrijblijvende offerte?